Pixel Homebrewery

Popcorn Grisette

Wat zou popcorn kunnen bijdragen aan de smaak van een biertje?

Daarom dit proefbrouwsel met 85% Pilsmout en 15% vers gepopte corn. Ik verwacht dat de smaak erg subtiel zal zijn, als het überhaupt al merkbaar isHet recept is daarom een “niet zo`n traditionele Grisette”. …laag in ABV, geen super gebrande mouten en niet te hoppig; anders proef je de popcorn zeker niet. Meer info over de stijl Grisette? zie deze fantastische bron.

Proefbrouwsel van 3,5 l
Vergist in een plastic vat waarin ooit een gemengde vergisting (MudKing) heeft plaatsgevonden. Goed schoongemaakt en ik ben me bewust van het feit dat er wat Brett of Lacto in het bier terecht kan komen…draagt misschien bij aan de Grisette-smaak.

11 dagen gisten (start bij 28°C, de M-29 gist heeft dat nodig)
9 juni 2018 gebotteld

Smaak

Erg tevreden hoe dit experiment heeft uitgepakt. De popcorn geeft het bier een verfrissende smaak en een zeer lichte kleur…matig in de hop en fantastisch kruidige/peper toon door de MangroJack M29 gist…

Ingrediënten

Mout: [pils][popcorn]
Hop: [Bramling Cross][Simcoe]
Gist: [M-29]

ABV IBU EBC Brouwdatum
5.4% 31 3 28jun2018

voorraad

     beschikbaar van de
30cl 3 11

Next Post

Previous Post

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2022 Pixel Homebrewery

Theme by Anders Norén